Online Export Akademi

İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 18.03.2022 tarihli ve 72955639 sayılı yazı.

Aşağıda bir örneği sunulan ilgi yazıda, 31 Mart 2022 tarihinde saat 09:30'da tüm KOBİ'lere yönelik "Online Export Akademi Programı" düzenleneceği bildirilmektedir.

Online Export Akademi Programı, programa kayıt linki aşağıda sunulmuştur.

İlgili yazı:

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI (TOBB)

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kadın ve genç girişimcilerimize ihracat desteklerini daha iyi anlatabilmek, onların bu desteklerimizden daha fazla yararlanmalarını sağlayabilmek, ihracat destekleri anlamında yeni ihtiyaçlar ile kadın ve genç girişimcilerimizin rekabet avantajı sağlayabilecekleri sektörleri tespit etmek, bu sayede de uluslararası rekabetçiliklerini ve e-ihracattan aldıkları payı artırabilmek, bu amaçla eğitimler vermek misyonu ile “Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı" oluşturulmuştur. Böylelikle kadın ve genç girişimcilerimize daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi hedeflenmektedir.

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen bu çalışmalar kapsamında, ihracat potansiyeli taşıyan kadın ve genç girişimcilerimizin bilgi, deneyim ve network ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak amacıyla, UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı A.Ş. (UPS) ile işbirliği içinde "Export Akademi - Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı" oluşturulmuştur. Öte yandan, Covid-19 virüsünün mevcut durumu da göz önüne alınarak söz konusu Program 2020 yılı Nisan ayında elektronik ortama taşınmıştır.

Bu kapsamda, bir sonraki Export Akademi Programı Türkiye çapında tüm KOBİ'lerimize yönelik olarak 31 Mart 2022 tarihinde saat 09:30'da gerçekleştirilecektir. Bir örneği ekte yer alan program dahilinde Zoom Programı üzerinden gerçekleştirilecek "Online Export Akademi Programı"na https://ups.zoom.us/webinar/register/WN_W3DFF-fURNSbbpbyLMyHEw linki aracılığıyla kayıt olunabilecektir. Toplantıya ilişkin gerekli bilgiler kayıt aşamasının ardından katılımcılara iletilecek olup, kullanılacak programa ilişkin Zoom Meeting Kurulum ve Kullanım Kılavuzu da ilişikte gönderilmektedir.

Bu doğrultuda Genel Seketerliğinizce, söz konusu Programa ilişkin olarak başta kadın ve genç girişimciler olmak üzere ülkemizdeki KOBİ'lerin bilgilendirilmesini sağlamak üzere toplantıya katılmaları konusunda 81 ilimizdeki ticaret ve sanayi odaları ile iletişime geçilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Kayıt olmak için: https://ups.zoom.us/webinar/register/WN_W3DFF-fURNSbbpbyLMyHEw

PROGRAM:

31 Mart 2022

Açılış Konuşmaları 09:30 - 09:35 Irmak Orman / UPS Türkiye Ülke Pazarlama Müdürü

09:35 - 09:40 Özge Akkız / Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanı

Oturum - 1