Bangladeş – Türkiye Bilgi-İletişim Teknolojileri (ICT) İş Birliği Webinarı, 29.03.2022

DEİK / Türkiye – Bangladeş İş Konseyi ve Bangladesh Hi-Tech Park Authority (BHTPA) iş birliğiyle “Bangladeş – Türkiye Bilgi İletişim Teknolojileri (ICT) İş Birliği” etkinliği çevrimiçi olarak 29 Mart 2022 tarihinde 12:00 – 14:00 arasında gerçekleştirilecektir.

Program çerçevesinde Bangladeş Bilgi İletişim Teknolojileri Devlet Bakanı Zunaid Ahmed Palak, T.C. Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Kıdemli ICT Müsteşarı N M Zeaul Alam, BHTPA Yönetici Direktörü Dr. Bikarna Kumar Ghosh, Keiretsu Melek Yatırımcılar Ağı ve Kitle Fonlama Derneği Başkanı Hulusi Berik, Altınbaş Üniversitesi Dekanı ve Teknopark Kurucu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Bayat, Bangladeş Yazılım ve Bilgi Hizmetleri Birliği (BASIS), Bangladeş Call Center ve Outsourcing Gelen Tarih Sayı: 22/03/2022 - 2419 2 Birliği (BACCO), Bangladeş e-Ticaret Birliği (e-CAB) gibi kurumların kıdemli temsilcileri konuşmacı olarak yer alacaklardır.

Önde gelen Türk ve Bangladeş ICT firmalarının katılım sağlayacağı etkinlikte iki ülke arasında bilgi-iletişim teknolojileri hizmetleri, yatırım imkanları ve ortak teknoloji geliştirme fırsatları değerlendirilecektir.

2009 – 2019 arasında yıllık ortalama %7 büyüme kaydederek dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden bir tanesi haline gelen Bangladeş’in Vision2041 hedefleri çerçevesinde ulaşmak istediği orta ve üst gelir grubu ülke seviyesi için önem arz eden “Digital Bangladesh” yaklaşımı açısından teknoloji ve bilgi - iletişim teknolojileri büyük önem arz etmektedir. Bu hedefler kapsamında Bangladeş’in sunduğu hizmetlerde en üst seviyede teknolojiden faydalanma, vatandaşların günlük yaşamlarında teknolojinin kullanımının geliştirilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, kalkınma, sanayi ve kamu hizmetleri gibi her alanda bilgi - iletişim teknolojilerinin kullanımının geliştirilmesi planlanmaktadır.

Türkiye ve Bangladeş arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ICT alanında düzenlenecek söz konusu toplantıya katılmak için aşağıdaki linkten kayıt oluşturabilirsiniz.

Kayıt: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_DxHlVaZjQ-yqbL8OTxLt9g

Taslak programa aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Taslak Program: https://www.deik.org.tr/uploads/draft-program-webinar.docx

Detaylı Bilgi: Aycan Damalı, Türkiye- Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatörü ([email protected] ; tel: 0212 339 50 74 )