Bangladeş Ticaret ve Yatırım Zirvesi

Sayın Üyemiz,

Bangladeş Büyükelçiliği'nin 16.09.2021 tarih ve BE-Ank/TC/DCCI-009/968 sayılı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen24.09.2021tarih ve 8644 sayılı yazıda, Dakka Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) ile Bangladeş Ticaret Bakanlığı işbirliğinde, 26 Ekim - 1 Kasım 2021 tarihleri arasında "Bangladeş Ticaret ve Yatırım Zirvesi" başlıklı Uluslararası Sanal Zirve düzenleneceği bildirilmektedir.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın katılımcılara hitap edeceği Zirve’nin 50 ülkeden tüccar ve yatırımcılarla, 9 sektörde yatırım ve iş fırsatları sunacağı belirtilmiştir. Zirvede;
altyapı (lojistik ve enerji), Bilgi Teknolojisi (IT) / Bilgi Teknolojisi Etkin Hizmetler (ITeS) & Finansal Teknoloji (FINTECH), deri ürünleri, ilaç, otomotiv ve aydınlatma mühendisliği, plastik ürünler, tarım ve gıda işleme, jüt ve tekstil, hızlı tüketim ürünleri ve perakende sektörlerinden temsilcilerin yer alacağı belirtilmektedir.

Zirveye http://www.summit.dhakachamber.com/ webadresi üzerinden 30 Eylül 2021 tarihine kadar kayıt yapılabileceği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.